1η Νοέμβρη 2012, παγκόσμια μέρα χορτοφαγίας

Την Πέμπτη, 1η Νοέμβρη, το Χορτοφαγικό Εστιατόριο ImproV στο Γκάζι και το μινιμάρκετ Bamboo Vegan των Εξαρχείων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Χορτοφαγίας (www.veganforum.gr) διοργανώνουν εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας στις 20:00.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει προβολή ταινίας, θα δοθεί ενημερωτικό υλικό και θα δοκιμάσετε χορτοφαγικές γεύσεις. Επιπλέον θα γίνει κλήρωση για δώρα από το ImproV (γεύμα για 2 άτομα) και από το Bamboo Vegan (δωροεπιταγή αξίας 20€).

Ελάτε να δείτε, να γευτείτε, να ενημερωθείτε.

Θα προηγηθεί ενημέρωση για τη χορτοφαγία, από τις 18:30, στην έξοδο του  σταθμό μετρό «Κεραμεικός», από μέλη του veganforum.gr
————————————————————————————

Η παγκόσμια ημέρα χορτοφαγίας καθιερώθηκε διεθνώς  το 1994, με αφορμή την 50η επέτειο από την ίδρυση της «Vegan Society».

★Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (Food & Agriculture Organisation – FAO), η εκτροφή ζώων παράγει περισσότερα αέρια θερμοκηπίου από ό,τι η χρήση καυσίμων σε αυτοκίνητα, φορτηγά, και άλλα οχήματα που χρησιμοποιούνται για μεταφορές.
★Τα εκτρεφόμενα ζώα χρησιμοποιούν το 30% της συνολικής επιφάνειας της γης. Στην επιφάνεια αυτή περιλαμβάνεται αρδεύσιμη γη ίση με το 33% της παγκόσμιας αρδεύσιμης γης.
★Η εκτροφή ζώων οδηγεί σε αποδάσωση αφού τα δάση αποψιλώνονται για να δημιουργηθεί χώρος για βοσκοτόπια, και σε σοβαρή και διάχυτη υποβάθμιση του εδάφους λόγω της υπερβόσκησης, της συμπίεσης, και της διάβρωσης του εδάφους.
★Η εκτροφή ζώων είναι μία τεράστια απειλή για τα όλο και μικρότερα παγκόσμια αποθέματα νερού. Αυτό διότι απαιτούνται μεγάλες ποσότητες νερού για να παραχθεί τροφή για τα εκτρεφόμενα ζώα, η διάχυτη υπερβόσκηση διαταράσσει τον κύκλο του νερού, και η κτηνοτροφία
αποτελεί μία σοβαρή πηγή μόλυνσης των υδάτων.
★Τα ζώα καταναλώνουν περισσότερη πρωτεΐνη από όση παράγουν. Για κάθε κιλό ζωικής πρωτεΐνης που παράγεται, τα ζώα καταναλώνουν περίπου 6 κιλά φυτικής πρωτεΐνης από σιτηρά και χορτονομή.
★Απαιτούνται περισσότερα από 100.000 λίτρα νερού για να παραχθεί ένα κιλό βοδινού, και περίπου 900 λίτρα για να παραχθεί ένα κιλό σιταριού.

This entry was posted in Βέγκαν, Δράσεις - Ακτιβισμός, Δικαιώματα, Περιβάλλον-Οικολογία, Σπισισμός-Ειδισμός, vegan, vegan recipes and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε