5η Αντιρατσιστική Γιορτή / Σάββατο 4 Ιούνη

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών:

Το Σάββατο 4 Ιούνη, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Λεωφόρος Συγγρού 136), έλληνες και μετανάστες του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ» σας καλούμε στη Γιορτή μας.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, θα βρεθούμε μαζί. Έλληνες και μετανάστες από δεκάδες κοινότητες, κινήσεις δικαιωμάτων, τοπικές συλλογικότητες, σωματεία και οργανώσεις νεολαίας. Την ώρα της κρίσης και των Μνημονίων, σφίγγουμε τα χέρια σε μια εκδήλωση αλληλεγγύης και κοινού αγώνα ελλήνων και μεταναστών. Την ώρα που φασιστικές οργανώσεις εξαπολύουν πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας με την ανοχή και την κάλυψη ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως η φασιστική απειλή δεν θα περάσει. Το Σάββατο 4 Ιούνη, έλληνες και μετανάστες κάτοικοι αυτής της πόλης, συναντιόμαστε σε μια ξεχωριστή γιορτή αντίστασης και διεκδίκησης  μιας κοινωνίας χωρίς ρατσισμό. Μιας ζωής με αξιοπρέπεια για όλους και όλες.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

·        Από τις 4 το απόγευμα ξεκινούν οι συζητήσεις που συντονίζει η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό»:

Στις 4μ.μ. :

 * Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας και «νέα μέτρα»
Συμμετέχουν:  Ελένη Πορτάλιου (αρχιτέκτων, δημοτική σύμβουλος Αθήνας), Χρήστος Βούπουρας (σκηνοθέτης), Γιάννης Βλαχάκης, Δανάη Ιωαννίδη & Δέσποινα Βουτέρη (μέλη αρχιτεκτονικής ομάδας της Κίνησης κατοίκων 6ου διαμερίσματος), Ανρί Κασόγκο (Action Congo), έλληνες και μετανάστες κάτοικοι του κέντρου.

την ίδια ώρα:

* Αγώνες για νομιμοποίηση και πολιτικό άσυλο
Συμμετέχουν: Χασάν Καμπζουά (από τους 300 απεργούς πείνας),  Ρεζά Γκολάμι (Αφγανός πολιτικός πρόσφυγας), Γιώργος Μανιάτης (Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών), Σουλεϊμάν Ρασολαζντέχ (Ιρανός πολιτικός πρόσφυγας), Παύλος Χαραμής (ΚΕΜΕΤΕ ΟΛΜΕ), Γιώργος Βούρος (Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό).

Στις 6 μ.μ. :

* Ρατσισμός και φασιστικά πογκρόμ στην εποχή του μνημονίου

Συμμετέχουν: Αλέκος Αλαβάνος, Θόδωρος Δρίτσας, Θανάσης Κούρκουλας, Κώστας Παπαδάκης.

·        Στις 7:30 μ.μ. θα ξεκινήσει η συναυλία της Γιορτής, με μετανάστες και έλληνες καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα που συμμετέχουν εθελοντικά:

*Μανώλης Φάμελλος & Βαγγέλης Μαρκαντώνης
*Encardia *Γιώργος Ρους *CΟmmΟn Sense
*ΔΝΤ Band *Ibrahim Faiz & Elena (Πακιστάν)
*Παιδικό χορευτικό DOEL (Μπαγκλαντές)
& *Ρεμπέτικη Ορχήστρα με τον Δημήτρη Μυστακίδη

Επίσης:

·        Έκθεση φωτογραφίας με συμμετοχή γνωστών φωτογράφων. Μέχρι στιγμής, συμμετέχουν με πρόσφατο φωτογραφικό τους υλικό οι:

Μάρω Κουρή, Μίμης Θεοδόσης, Άγγελος Τζωρτζίνης, Σπύρος Τσακίρης, Ιάκωβος Χατζησταύρου

·        Προβολές ντοκυμαντέρ και ερασιτεχνικών βίντεο με θεματολογία την κρίση και την αντίσταση (4ος παγκόσμιος πόλεμος, του Rick Rowley) & (Shock Doctrine, της Νaomi Klein), τις φασιστικές προκλήσεις με την ανοχή της αστυνομίας (video μελών της ΚΑΡ), τον ρατσισμό (Ταινία μικρού μήκους «Ο λαθρεπιβάτης», του Pepe Danquart), την απεργία πείνας των 300 (από video και φωτογραφίες μελών της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στους 300).

Είσοδος ενίσχυσης: 6 Ευρώ

Διευθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ 136
Πρόσβαση: Με τα λεωφορεία Α2, Β2, Ε22, στάση “Πάντειος”, 3 στάσεις λεωφορείου μετά το σταθμό ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΓΡΟΥ – ΦΙΞ

Μην το χάσετε!

This entry was posted in Δράσεις - Ακτιβισμός, Δικαιώματα, Ενεργοί πολίτες-αυτοοργάνωση and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε