Debtocracy//Χρεοκρατία: Ένα ντοκιμαντέρ για την κρίση

Ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και δεν ξέρω αν έχει γίνει και αλλού. Πρόκειται για μία πρωτότυπη και φιλόδοξη σύλληψη, να γίνει ένα ντοκιμαντέρ με συμπαραγωγό το θεατή. Και με τι θέμα! Ένα ντοκιμαντέρ για την κρίση!
Τα μέλη της ομάδας των δημιουργών που το συνέλαβαν και το προχωράνε, συμμετέχουν αφιλοκερδώς και επιθυμούν να μείνουν ανεξάρτητοι από χρηματοδότες, αλλά τα έξοδα μιας τέτοιας παραγωγής είναι πολλά και απευθύνονται σε μας για στήριξη της προσπάθειάς τους. Στην ομάδα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι δημοσιογράφοι Άρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη, ο οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης ενώ τη μουσική γράφει ο Γιάννης Αγγελάκας.

Αν θέλετε να γίνετε συμπαραγωγοί στο «ντοκιμαντέρ της κρίσης», με τον εύστοχο τίτλο Χρεοκρατία//Debtocracy, και να συμμετάσχετε έμπρακτα στην προσπάθεια παραγωγής του πρώτου ντοκιμαντέρ από θεατές με ελεύθερη διανομή και με άδεια ελεύθερης χρήσης, μπορείτε να καταθέσετε οποιοδήποτε ποσό επιθυμείτε χρησιμοποιώντας το PayPal ή τραπεζικό λογαριασμό.

Λεπτομέρειες στο http://www.debtocracy.gr, από όπου διαβάζουμε:

Το DEBTOCRACY αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ θα διανέμεται δωρεάν από τα τέλη Μαρτίου χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης και θα υποτιτλιστεί σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες.

Ο Αρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία. Το DEBTOCRACY παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.

Στο Debtocracy μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος  Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Φερνάντο Σολάνας, δημοσιογράφοι όπως  o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take – Η κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation). Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

Τη μουσική επένδυση προσφέρει ο Γιάννης Αγγελάκας και επιστημονική επιμέλεια έχει ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης.

Την παραγωγή του DEBTOCRACY ανέλαβε η εταιρεία BitsnBytes. Το μοντάζ υπογράφει ο Άρης Τριανταφύλλου.

Σε αυτή την προσπάθειά ζητάμε τη βοήθειά σου. Οι δημιουργοί του DEBTOCRACY εργάστηκαν αφιλοκερδώς αλλά τα έξοδα ανέρχονται ήδη σε χιλιάδες ευρώ. Προκειμένου να αποφύγουμε κάθε είδους εξαρτήσεις απευθυνόμαστε σε συνδικάτα και εργατικές ενώσεις. Κυρίως όμως απευθυνόμαστε σε πολίτες που θέλουν να γίνουν συμπαραγωγοί. Ενίσχυσε και εσύ την παραγωγή  ενός ανεξάρτητου ντοκιμαντέρ, καταθέτοντας όσα χρήματα επιθυμείς μέσω Paypal ή σε τραπεζικό λογαριασμό. Όσοι το επιθυμούν θα αναφέρονται ως συμπαραγωγοί.

Ακούστε τον Άρη Χατζηστεφάνου στην Ελληνοφρένεια:

http://www.skai.gr/player/Radio/?MMID=211843

Advertisements
This entry was posted in Δράσεις - Ακτιβισμός, οικονομική κρίση and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s