Όχι στην ποινοικοποίηση της αλληλεγγύης!

Αντιγράφω από το Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα:

Σήμερα, Πέμπτη 3 Φλεβάρη στις 10:00 πμ τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους 300 που κλήθηκαν σε απολογία, θα βρεθούν στο Εφετείο της οδού Λουκάρεως. Εκεί θα διαβάσουν τις πολιτικές δηλώσεις τους για τη στήριξη του αγώνα των 300 μεταναστών εργατών. Μαζί θα παρουσιαστεί και η δήλωση εκατοντάδων πολιτών ότι είναι συνυπεύθυνοι με τα πέντε μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 6:00 στο Πνευματικό Κέντρο (Ακαδημίας), η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καλεί σε διαδήλωση συμπαράστασης στην απεργία πείνας.

Ο μεγάλος αγώνας των 300 μεταναστών εργατών έχει μπει πια στην ένατη μέρα μέρα του. Τώρα που είναι εμφανής η σωματική κατάπτωση των απεργών, τώρα που όλοι ξέρουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι της οδού Ηπείρου, τώρα που δεν κινδυνεύουν μόνο οι μετανάστες με απέλαση αλλά και οι αλληλέγγυοι με κακουργηματική δίωξη, τώρα που οι κάθε λογής «διαμεσολαβητές» των «ίσων αποστάσεων» σιωπούν, τώρα είναι ακριβώς η ώρα που πρέπει να μπει στο προσκήνιο η κοινωνική αλληλεγγύη. Το αίτημα της νομιμοποίησης όλων των μεταναστών δεν είναι μόνο δίκαιο, αλλά αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για τη βελτίωση της θέσης όλων των εργαζομένων.

Όπως αναφέρεται σε προηγούμενη ανάρτηση του Δικτύου:

 Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, 5 μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Απεργία Πείνας των 300 Μεταναστών, οι Νίκος Γιαννόπουλος, Ρούσα Μαρκάκη,Νίκος Μαρκετάκης, Φώτης Μπομπολάκης και Μάρκος Χατζησάββας, κλήθηκαν να καταθέσουν στον εισαγγελέα ως ύποπτοι για τις κατηγορίες της «παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών», της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» και της «φθοράς ξένης ιδιοκτησίας»…

 –Στον ίδιο ιστότοπο γίνεται μάζεμα υπογραφών διαμαρτυρίας για τις εισαγγελικές κλήσεις:

 Δήλωση Συνευθύνης

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον αγώνα των 300 απεργών πείνας μεταναστών, δηλώνουμε στην ελληνική κοινωνία ότι είμαστε συνυπεύθυνοι με τους συντρόφους μας, που κλήθηκαν να καταθέσουν ως ύποπτοι για την τέλεση του αδικήματος της παράνομης διακίνησης μεταναστών. Είμαστε ένοχοι γιατί διακινήσαμε την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη. Είμαστε ένοχοι γιατί σε καιρούς βαρβαρότητας υπερασπιζόμαστε τη συλλογικότητα και τον αγώνα για τη δικαιοσύνη. Είμαστε ένοχοι γιατί δεν δεχόμαστε το διαχωρισμό των ανθρώπων ανάλογα με την εθνικότητα, τη θρησκεία, το φύλο. Δηλώνουμε ότι ο αγώνας για τη νομιμοποίηση των μεταναστών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων για ίσα δικαιώματα στη ζωή και την αλληλεγγύη. Όποιος συμφωνεί, ας στείλει mail στο παρακάτω: 300hungerstrike@gmail.com

 

This entry was posted in Δράσεις - Ακτιβισμός, Δικαιώματα, Επικαιρότητα and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s