2η Ημερίδα Περιβαλλοντικής Ηθικής

Η Ελληνική Εταιρεία Ηθικής, το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και οι ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό και Πολίτες για τα Δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής (ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ) προγραμματίζουν τη διεξαγωγή της 2ης Ημερίδας Περιβαλλοντικής Ηθικής.
Η ημερίδα θα γίνει στις 19 Ιουνίου 2010 στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος», Πανεπιστημίου 30, Αθήνα.

Η ημερίδα έχει φέτος ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί στους ομιλητές περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και ο Dr. Steven Best, φιλόσοφος και ακτιβιστής, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ελ Πάσο στο Τέξας. Η ομιλία του, θα έχει τίτλο»Total Liberation: Revolution for the 21st Century» (η σύνοψή της, υπάρχει στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ηθικής)

Στην παραπάνω ιστοσελίδα, μπορείτε να δείτε επίσης τους υπόλοιπους ομιλητές και περιλήψεις των ομιλιών τους. Προσωπικά, έχω πολύ καλές εντυπώσεις από τον καρδιολόγο Γιώργο Χαριτάκη και έχω ακούσει καλά λόγια για τον Δρ. Φιλοσοφίας Σταύρο Καραγεωργάκη.

Δυστυχώς, απ’ ότι φαίνεται τελικά (άτιμη κρίση!) δεν θα έρθει ο Tom Regan που είχαμε απολαύσει στην περυσινή ημερίδα. Με την ευκαιρία, ας θυμηθούμε εκείνη την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του, όπως έχει ανεβεί στο διαδίκτυο (σε 5 κομμάτια) από τη ΜΚΟ Σόλων:

Παρακάτω, απόσπασμα από την ομιλία του Γ. Χαριτάκη στην πρόσφατη εκδήλωση «Τα Ζώα ως Τροφή: Περιβάλλον, Υγεία, Ηθική» της ‘θεματικής ομάδας για τα δικαιώματα των ζώων’ των «Οικολόγων Πράσινων» που έγινε στις 2/3/2010:


Δρ. Φιλοσοφίας Σταύρος Καραγεωργάκης,

καρδιολόγο Γιώργο Χαριτάκη,

Advertisements
This entry was posted in Περιβάλλον-Οικολογία and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s