Υπογραφές για το σταμάτημα των πειραμάτων σε ζώα!

Στις 11 Μαρτίου του 2009, όλες οι δοκιμές σε ζώα για καλλυντικά στην ΕΕ, σταμάτησαν κυρίως έπειτα από μία εικοσαετή εκστρατεία της European Coalition to End Animal Experiments (ECEAE) μαζί με την BUAV

Επίσης, απαγορεύτηκαν και οι πωλήσεις των καλλυντικών που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα σε χώρες εκτός ΕΕ, με εξαίρεση τρεις τύπους πειραμάτων  (τις δοκιμές σχετικά με την τοξικότητα από πολλαπλές δόσεις, την τοξικότητα κατά την αναπαραγωγή και την τοξικοκινητική – repeated-dose toxicity, reproductive toxicity, and toxicokinetics).
Τα πειράματα που εξαιρέθηκαν, αποφασίστηκε να απαγορευθούν το Μάρτιο του 2013 ώστε να υπάρχει χρόνος για ανάπτυξη εναλλακτικών μεθόδων.

Τώρα, η βιομηχανία καλλυντικών πιέζει με σκοπό να καθυστερήσει η  απαγόρευση αυτών των εξαιρέσεων.  Αν περάσει κάτι τέτοιο, τότε για 10 χρόνια ακόμα χιλιάδες κουνέλια, ινδικά χοιρίδια, ποντίκια και αρουραίοι θα συνεχίσουν να υποφέρουν σε όλο τον κόσμο για τα καλλυντικά προϊόντα που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπογράψτε να μη συμβεί αυτό και προωθήστε το σε άλλους. Είναι πολύ σημαντικό! Μέχρι σήμερα έχουν μαζευτεί 8.400 υπογραφές, όσο περισσότερες, τόσο καλύτερα. Ας δείξουμε οτι μας ενδιαφέρει!

Στον ιστότοπο της ECEAE θα βρείτε ακόμα πολλές πληροφορίες για τα κάθε είδους πειράματα σε ζώα, με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία για το πόσο είναι άχρηστα, επικίνδυνα και παραπλανητικά (πέρα από τον απίστευτο πόνο και τη φρίκη για τα ίδια τα πειραματόζωα!)
Επίσης θα ενημερωθείτε για τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στις εναλλακτικές που υπάρχουν, καθώς και για τις εταιρείες που δεν κάνουν πειράματα σε ζώα. Για το τελευταίο θέμα υπάρχει βέβαια και το ιστολόγιο με τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά: http://leapingbunny.blogspot.com/p/1.html (δυστυχώς έχει καιρό να ενημερωθεί, αλλά έχει αρκετά προϊόντα, και όχι μόνο καλλυντικά).

Άλλοι σύνδεσμοι για το θέμα:
Περσινή ανάρτηση στο ιστολόγιο του xrtermist
Δίκτυο InterNiche (Στα ελληνικά!)
AnimalLearn
American Anti-Vivisection Society (AAVS)

Παρακάτω ένα βίντεο από κρυφή έρευνα της BUAV σε εργαστήριο πειραμάτων:

(Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλά βίντεο με απίστευτα φρικτά στιγμιότυπα, διάλεξα κάτι πολύ ήπιο)

Όσοι αισθανθήκατε χαρά με την πρόσφατη είδηση της απελευθέρωσης των 36 σκυλιών από το εκτροφείο πειραματόζωων της Harlan Interfauna στην Ισπανία,  αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο να ψάξετε τι προϊόντα περιποίησης χρησιμοποιείτε καθημερινά και αν για την παραγωγή τους έχουν γίνει πειράματα ή όχι. Αξίζει να στηρίξουμε τις εταιρείες που δεν συμμετέχουν στο βασανισμό χιλιάδων ζώων κάθε χρόνο!

Παρακάτω κάποιες αφίσες από μια εύστοχη -τσέχικη νομίζω- καμπάνια για τα πειράματα της βιομηχανίας καλλυντικών:

This entry was posted in Δράσεις - Ακτιβισμός, Πειράματα σε ζώα, Σπισισμός-Ειδισμός and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Υπογραφές για το σταμάτημα των πειραμάτων σε ζώα!

  1. Παράθεμα: 24 Απρίλη – Διεθνής Μέρα κατά των πειραμάτων σε ζώα | Elsa's Blog

  2. Παράθεμα: 24 Απρίλη – Διεθνής Μέρα κατά των πειραμάτων σε ζώα | Elsa's Blog

Σχολιάστε